Květinová chuť růžové vody doplněná sladkostí povidel v jednom šálku? To stojí za usrknutí. Naturální Etiopie vás překvapí svou jemnou ovocnou aciditou na espressu. Díky naturální metodě zpracování jsou tato zrnka v těle svou texturou krémovější až hedvábná. Těšit se můžete na chuť povidel a blum s aromatem růžové vody.
Tato Etiopie vyniká příjemnou šťavnatostí a středně plným tělem. Region Yirgacheffe je známý pro konstantně kvalitní kávy s velmi jasným chuťovým profilem. Kávová zrna z této oblasti obvykle vynikají sladkým květinovým aroma, které přechází do chutí peckového ovoce. Slavná hora Naga Singage se tyčí nad stanicí, je obklopena řekou Wogida, která vytváří neutichající a přesto velmi uklidňující příval vody, přerušovaný pouze zpěvem Gedejských žen, které zde omývají kávové třešně. Aricha, jež byla v nedávné době obnovena, je mycí stanice, kde se shromažďují kávové třešně sesbírané z okolních hlubokých kávovníkových lesů. Toto magické místo představuje hlavní a velmi často i jediný finanční příjem pro okolní komunity.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1900 - 2200 m n. m.