Výběrová káva Etiopie BOOKISA z pražírny JEDNO KAFE je charakteristická tóny borůvek, jahod a likéru.
Naturálně zpracované kávy prostě milujeme. Tahle etiopka z aktuální sklizně nás uchvátila svým charakterem a univerzálním použitím jak na espresso, tak filtr. Bookisa je kooperace 33 drobných farmářů z Kebele v regionu Guji. Kávovníky zde rostou v přirozeném stínu lesního porostu a jsou dobře živeny jílovým podložím. Všichni zapojení farmáři se pravidelně vzdělávají ve všech směrech od pěstování, sklizně až po zpracování kávy, a to od nejvýznamnějšího producenta z této lokality – Ture Waji. Při naturálním zpracování kávy hraje velmi důležitou roli samotný průběh sušení. Proto zde oddělují loty z jednotlivých dnů sklizně a pravidelně zaznamenávají průběh relativní vlhkosti.
- Producent: Genji Challa
- Oblast: Oromia, Jimma
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 2000 - 2100 m n.m.
- Odrůda: Gibirinna, Serto
- Cuppingové skóre: 87,5