Brněnská pražírna Indrustra Coffee představuje čerstvou naturálně zpracovanou Etiopii Bombe ve své plné kráse! Udělejte si svůj šálek filtru plný jasmínové vůně, která je dokonale doplněna sladkými a šťavnatými tóny jahod a papáji.
Promývací stanice Testi Ayla slouží přibližně 375 drobným farmářům ve vesnici Bombe v Sidamě nedaleko hory Bombe. Farmáři zde vlastní v průměru 2,5 hektaru a pěstují místní odrůdy jako Mikicho a Setami. Kávy v Etiopii jsou obvykle sledovatelné až na úroveň promývací stanice, průměrný producent zde dodává své třešně, kde jsou smíchány s dodávkami jiných producentů a podle potřeby zpracovány.Oblast Sidama je známá tím, že se v ní produkuje nejvíce kávy nejvyšších tříd v Etiopii, a geografické podmínky vysvětlují, proč tomu tak je. Tato oblast se rozkládá na úrodné vysočině, kde se obdělává polovina půdy. Okolní řeky a jezera spolu s velmi vysokou nadmořskou výškou mají za následek chladné počasí a úrodnou půdu. Tyto faktory v kombinaci s více než 100 palci srážek ročně způsobují, že káva dozrává pomaleji než v kterékoli jiné oblasti Etiopie.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.