Výběrová káva Etiopie BOMBE z české pražírny Coffee square je charakteristická tóny černého čaje, medu a meruňky.
Tato káva je pojmenována podle pohoří Bombe, odkud pochází většina farmářů, kteří se podíleli na této kávě. Postup zpracování pro tuto kávu byl vyvinut poté, co Kenean, který je synem Asefa Dukama, majitele a manažera společnosti Daye Bensa, navštívil Guatemalu se svým známým pražičem Davidem Buellerem a byl ohromen způsoby zpracování některých káv z Los Volcanes Coffee.
Zpracovává se kombinací tradičního mokrého procesu (před sušením se z kávových zrn odstraní ovoce), při kterém se do nádrže během fermentace nepřidává žádná voda, jedná se tedy o "suchou" fermentaci. Suchá fermentace spočívá v tom, že se káva nechá odpočívat v klimaticky kontrolovaných fermentačních nádržích po odstranění slupky a dužiny z plodů. Tento proces spotřebuje mnohem méně vody a přispěl k ekologické udržitelnosti při jeho výrobě.
- Sklizeň: 2020/2021
- Nadmořská výška: 2.400 m.n.m.
- Farma: Daye Bensa