Výběrová káva Etiopie BENSA ASEFA z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny jahod, borůvek, ibišku, s pomerančovou aciditou.
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“. Do regionu Sidama, který je sám srdcem kávové země, se Asefa (celý jménem Asefa Dukamo Korma) přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu. Začněte tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanice v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení, které pořádaly místní úřady. Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy. Do dneška prokázal mnoho rozšíření, inovací a certifikace a jeho stanice jsou jedny z mezinárodních destinací kávových návštěvníků.
- Farma: Bensa Asefa
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Red Honey
- Nadmořská výška: 1900-2100 m.n.m.
- Odrůda: Heirloom