Výběrová káva Etiopie BENSA ANAEROBIC z polské pražírny Coffee Plant je charakteristická tóny tropického ovoce a třtinového cukru.
Zcela jedinečná a extravagantní káva pěstovaná v regionu Sidamo okouzlí všechny fanoušky anaerobních káv a mile překvapí ty, kteří se s tímto typem zpracování ještě nesetkali. Díky fermentaci mohou zrnka nabídnout nepřebernou škálu chutí především šťavnatého tropického ovoce, které je pro Etiopii typické, a jemné stopy alkoholu. Překvapí i příjemná nasládlost po třtinovém cukru, která tvoří s již zmíněným ovocem skvělé duo.
Valná většina kávy je v regionu Sidamo pěstována zcela ekologicky. Tím pádem zemědělci nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Plody se sbírají pečlivě a s láskou ručně z nadmořské výšky od 1860 do 1990 metrů nad mořem. Zrnka zpracována anaerobní metodou se uzavírají na 24h do prostředí bez přístupu kyslíku a nechají se fermentovat. Po fermentaci je čeká sušení na afrických postelích a etiopském slunci dokud nedosáhnou správné vlhkosti. Fermentační procesy zná lidstvo již spoustu staletí a hojně je využívá. V kávovém průmyslu je tento způsob zpracování čím dál oblíbenější a to především díky své rozmanitosti a odlišnosti od všech ostatních dosud známých metod zpracování. V samotné Etiopii se ještě před 16 lety využívala pouze suchá a promytá metoda, která i v současnosti stále vede a využívá se až v 90% případů. Trend experimentálních zpracování ovšem rapidně roste a my tak můžeme být přímou součástí procesu poznávání toho, co vše nám kávová zrnka můžou ještě nabídnout.
- Nadmořská výška: 1860 - 1990 m n. m.