Velikonoční výběrová káva Etiopie ARICHA #3 z pražírny Round Hill Roastery z Velké Británie je charakteristická tóny citrónu, jasmínu a zimolezu.
Vybrali jsme tuto kávu pro její čistý chuťový profil. Káva z promývací stanice Testi Adorsi v oblasti Aricha. Farmáři dodávají kombinaci původních etiopských odrůd, primárně Kurume. Oproti Aricha #2 se jedná o promytu variantu kávy, která tímto způsobem získává úplně jiné chuťové vlastnosti. Kávové třešně jsou roztříděny, poté odslupkovány a poté jsou fermentovány na 24 až 36 hodin - to záleží na počasí. Káva je poté promyta v korytech, kde se jsou hodnoceny podle hustoty - menší plavou na hladině, větší na dně. Poté co jsou odebrána z hladiny se zbylá káva naloží do čisté vody na dalších 12 až 24 hodin než se dají usušit na stoly. Fáze sušení pak trvá na slunci 10 až 12 dnů.
- Producent: Testi Adorsi
- Oblast: Yirgacheffe
- Zpracování: promytá (washed)
- Nadmořská výška: 1950 - 2150 m n.m.
- Odrůda: Kurume, Heirloom