Připravte se na cestu do Etiopie s novinkou od slovenské pražírny Mlsnacava. Každý šálek této Etiopie ARBEGONA zve na exotický karneval chutí. Tato káva vám nabídne neobvyklou kombinaci jemného jahodového jogurtu, šťavnatého manga a svěžesti bílého citronu, které jsou dokonale vyváženy sladkou broskví. Je ideální zejména pro ty, kteří milují svěží a ovocné nuance ve svém šálku.
Zrna pro tuto kávu jsou pečlivě sklízena a zpracována pomocí naturální metody ve zpracovatelské stanici Arbegona, což je domovský kraj malých farmářů, kteří svou práci vykonávají s vášní a důsledností. Díky naturálnímu procesu sušení na slunci se v zrnech uzavře celá paleta etiopských chutí. Výsledkem je káva, která září čistotou a intenzitou, a je ideální pro přípravu filtrované kávy, která zvýrazní její jedinečný charakter.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.