Jedna z úžasných věcí na etiopských kávách je různorodost místních odrůd. Předpokládá se 6 až 10 tisíc naturálně se vyskytujících odrůd. Není divu, vždyť Etiopie je domovina kávovníku a Konga z Yirgacheffu je dokonalým obrazem etiopských káv nejvyšší jakosti. Sladká a ovocná, s jemným květinovým nádechem.
Region Yirgacheffe je považován za rodiště kávovníku. Je to mikroregion na jihu Etiopie, který spadá pod větší region Sidama.Název Konga nese káva po místním kmeni Konga Sede. V tomto lotu se nachází káva od přibližně 5000 farmářů a 10 zpracovatelských stanic. Většina káv pochází od malých farmářů, kteří vlastní kolem 0,7ha a proto se káva musí zpracovávat společně. Jedna stanice dokáže zpracovat přibližně 5 kontejnerů promytých káv a 4 kontejnery káv zpracovávaných suchou metodou. V daném regionu je průměrná roční produkce mezi 40 až 50 kontejnery.