Tohle kafe je tak šťavnatý! Lahodný El Salvador od Tane Roasters přichází se super kávičkou vhodnou pro všechny kávomily! Po přípravě vaší oblíbené kávy v ní najdete chuť exotické karamboly a svěží ovocné pomerančové kůry. Prostě parádní ovocné kafe, které jen tak neomrzí.
Třešně se ručně sbírají v době nejvyšší zralosti a dodávají se do mokrého mlýna na farmě. Při příjmu pracovníci třešně vizuálně ručně třídí, aby odstranili všechny poškozené, nedozrálé nebo přezrálé třešně. Poté se vloží do vzduchotěsných pytlů a uzavřou se, aby 68 až 72 hodin fermentovaly. Díky tomu jsou super ovocné! Po fermentaci se třešně převezou do mlýna El Carmen v Atacu, kde se rozdělí na vyvýšené záhony.
Pracovníci mlýna třešně často obracejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení třešní trvá přibližně 30 až 32 dní. Jo a je to červená odrůda Icatu! Icatú byla vyšlechtěna v Brazílii v Instituto Agronômico de Campinas (IAC) a byla široce selektována pro svou vysokou produkci a dobrou odolnost vůči chorobám. Vznikla křížením odrůd Robusta a Yellow Bourbon a následným křížením potomků s odrůdou Mundo Novo.
Jedním z hlavních cílů těchto nadšenců je udržitelnost a ekologické smýšlení, kdy se snaží zmenšit množství odpadu použitím neutrálního oxidu uhličitého. Zároveň také využívají 100% recyklovatelné PET lahve (rPET). Záleží jim také na podmínkách jednotlivých farmářů, které chrání před nestabilní cenou kávy na mezinárodní úrovni prostřednictvím úzké spolupráce a pevných vztahů s nimi. Právě díky tomu pak mohou farmáři investovat do svých farem a nežít ve strachu, že přijdou o své příjmy a obživu.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.