Už jste si někdy namočili croissant s marmeládou do kafe? Že ne? Tak to vůbec nevadí, protože tohle kafčo z Ekvádoru chutná přesně tak. Sladké jako karamel a hnědý cukr a v dochuti lehce kyselé po ostružinách.
Rodina Crespo získala nemovitost před 12 lety na výrobu kávy. Třešně se sklízejí a následně zpracovávají v mokrém mlýně umístěném 800 metrů od farmy, což zajišťuje jejich dokonalou čerstvost. V suchém mlýně se třešně rozvlákní a fermentují 18 hodin a použitá voda pochází z nedaleké studny. Káva pak suší na afrických postelích v 70% stínu po dobu 12 dní. Výjimečná káva odrážející vášeň, zvědavost a odbornost výrobce vedeného inovacemi a snahou o dokonalost.
Typica je jednou z nejdůležitějších odrůd kávy Arabica. Za prvé, je to rozmanitost sama o sobě. Od Blue Mountain na Jamajce po Arábigo ve Střední Americe najdete odrůdy Typica po celém světě. Za druhé, je to rodič některých dnes populárních odrůd, jako je Mundo Novo a Pacamara. Typica je identifikovatelná podle své vysoké velikosti, která stojí kolem 5 metrů / 16,5 stop. Má tenký kmen, s tenkými větvemi, které jsou díky své výšce daleko od sebe. Typica lze také poznat podle velkých listů s bronzovými špičkami a protáhlého tvaru třešní. Navzdory vysoké kvalitě kalíšku je Typica také známá tím, že je vysoce náchylná k škůdcům a chorobám a také má přiměřeně nízké výnosy. To může být problém pro mnoho farmářů, kteří potřebují snížit riziko při výrobě kávy.
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.