Pepe Jijón – Soledad Gesha je káva, která se neochutnává – ta se prožívá. Tato promytá gesha je vůbec první sklizní z farmy Finca Soledad, ukrytá v mlžném lese Ekvádoru. V šálku se snoubí limetková acidita s broskvovou sladkostí, hedvábnou strukturou a jemným čajovým dozvukem. Chuťový profil doplňují fermentované tropické ovoce a květinové nuance, které rozkvétají s každým douškem. Tahle káva je oslavou místa, lidí a okamžiku – je plná energie a zároveň neskutečně klidná.
Za touto kávou stojí muž, který se rozhodl jít proti proudu. Pepe Jijón, bývalý horolezec a cestovatel, proměnil svůj život a založil farmu Finca Soledad – ostrůvek harmonie uprostřed 120 hektarů neporušeného mlžného lesa. Jen 4 hektary jsou věnovány pěstování kávy, zato s maximálním respektem k okolnímu ekosystému. Na farmě rostou pouze tři odrůdy – Sidra, Mejorado a nově i Gesha. Všechny jsou pěstovány 100% organicky a biodynamicky, bez chemie a s hlubokým porozuměním koloběhu přírody. Výsledkem je káva s jedinečnou čistotou, hloubkou a esencí samotného pralesa.
Ale Soledad je víc než jen farma. Je to komunita, myšlenka a životní filozofie. Pepe a jeho rodina aktivně podporují místní obyvatele – pomáhají zejména svobodným matkám, vytvářejí pracovní místa a budují prostředí, kde se lidé navzájem drží. Tato gesha tak není jen špičkovým výběrovým microlotem – je to káva, která vypráví příběh o péči, rovnováze a odvaze jít vlastní cestou. Je to dar – od lesa, od lidí, od jedné výjimečné farmy.