Výběrová káva Ekvádor FLOWERS OF DOOM z britské pražírny Dark Arts Coffee je charakteristická tóny fialek, levandule, černého rybízu a lesního ovoce.
Ricardo Vargas je pěstitel kávy v ekvádorském Quitu, který před sedmi lety založil se svou ženou farmu Vallejito. Vždy se soustředil na speciální kávu a věnoval pozornost detailům při zpracování, například vedení záznamů o teplotě a stupních Brix pro správnou fermentaci a sušení kávy po dobu 3-4 týdnů, aby se rozvinuly její chutě. Pracuje také na zlepšování infrastruktury a vysazování vhodných stromů pro stín. Mezi jeho současné cíle patří udržení ziskovosti a kvality, zvýšení plochy kávy, výsadba odrůdy Sidra a obnova 30 % úrody. Celkově je Ricardo hrdý na to, co se svou rodinou vybudoval, a na to, že se mu podařilo zúrodnit svou půdu kávou, která je známá po celém světě.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.