Připravte se na šálek, který vám ukáže, co znamená skutečná inovace v kávovém světě! Finca Soledad SyOxy od jihoafrické pražírny Bluebird Coffee Roastery je jedinečná káva z Ekvádoru s chutí klementinky, květů pomerančovníku a granátového jablka. Je to osvěžující a elegantní zážitek, který si zamilujete už po prvním doušku – šťavnatá acidita se krásně propojuje s jemnou sladkostí a florálním dozvukem.
Za touto výjimečnou kávou stojí Pepe Jijón, bývalý horolezec a dobrodruh, který se stal průkopníkem v oblasti výběrové kávy. Jeho farma Finca Soledad se nachází v údolí Intag v Ekvádoru, v nadmořské výšce 1515 m n. m., a je obklopena deštným pralesem. I když má farma 120 hektarů, za účelem pěstování kávy jsou využívány pouze 4 – zbytek patří přírodě. Pepe pěstuje odrůdy jako Gesha, Sidra nebo Typica Mejorado, přičemž Sidra je tou, která tvoří základ této konkrétní šarže. Kromě toho, že byl prvním člověkem z Latinské Ameriky, který sólo zdolal všech 7 nejvyšších vrcholů světa, je i posedlý kvalitou a přírodou – což se odráží v každém šálku jeho kávy.
Káva SyOxy je zpracována inovativní metodou, kterou Pepe a jeho tým sami vyvinuli – říkají jí SyOxy, zkratka pro „Sidra + Oxygenation“. Nejprve prochází káva anaerobní fermentací v otevřených nádržích, kde se podporuje přístup kyslíku a vznikají svěží, ovocné tóny. Poté se třešně zbaví slupky a fermentují dalších 48 hodin ve slizu (mucilage) v uzavřených tancích. Následuje důkladné promytí a pomalé sušení po dobu 20 dnů na slunci – jak přímém, tak nepřímém. Výsledkem je káva s výjimečně jasným profilem, komplexní strukturou a hebkým, šťavnatým tělem.
- Nadmořská výška: 1515 m n. m.