Výběrová káva Ekvádor CHITO z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická chutí svěžích citronů, čaje a jasmínu.
Tento lot je dílem 55 farmářů v kopcích obklopujících město Chito na dalekém jihu Ekvádoru.
Během svých cest po Ekvádoru byl tým CafExporto šokován neuvěřitelnou kvalitou šarží. Zjistili, že se prodávají na národní trh, ztratili transparentnost a upřeli výrobci jakoukoli šanci přidat hodnotu jejich práci. Jedním z takových objevů byly kávy, které ochutnali v komunitě Chito. Čisté a květinové šálky s charakterem, který utvářejí zdravé půdy, pečlivé zpracování a hlavně odrůda Typica. Zemědělci v Chito pěstují také další odrůdy, hlavně Catucai a Caturra. CafExporto pomáhá každému producentovi se sazenicemi Typica Mejorado, Sidra a Geisha spolu s agronomickým poradenstvím. Toto je velmi venkovská část země, většina obyvatel se zde narodila, a proto zde slyšíte směs španělštiny a domorodých dialektů.
Typica je jednou z nejvyšších a nejdůležitějších odrůd Arabiky. WCR ji označuje jako kávovník s nízkou produktivitou, vysokou kvalitou a je velmi náchylná k rezi a škůdcům. Je často popisována čistou, sladko-kyselou chutí.
- Nadmořská výška: 1600 m.n.m.