Výběrová káva Burundi NEMBA ORO ANAEROBIC z české pražírny Kafe Francin je charakteristická tóny švestek, rumu, ananasu a kakaa.
Ten, kdo si v minulosti oblíbil Francinův Honduras Copan, či je nyní zasažen amorovým šípem a zamiloval si Nikaraguu Los Pinos, bude nadšen i touto novinkou. Výrazná ovocitost je výsledkem anaerobního zpracování, při němž byly použity kvasinky Cima (Cima yeast). V případě tohoto konkrétního kafe jsou zralé kávové třešně zbaveny slupky a dužiny a poté se umístí (spolu s kvasnicemi) na cca 12 hodin do neprodyšných, vzduchotěsných betonových tanků. Zde při teplotě 15 °C bobule odpočívají a poklidně fermentují.
Zpracovatelská stanice Nemba, ze které tato káva pochází, se nachází na severu regionu Kayanza. Jde o odrůdu Red Bourbon, která je pěstována ve výšce 1.700 m n. m. Každá takováto stanice je sledována agronomem, který pomáhá se zaučením a vzděláváním zemědělců. Stanice Nemba má přibližně 200 sušících postelí. Každý drobný zemědělec v této oblasti vlastní zhruba 150 kávovníků. Díky těmto faktorům se stanici daří vyprodukovat až 750 tun kávových třešní. V této stanici zemědělci také mohou získávat hnojiva vyprodukovaná z kávové dřeně a využít je tak při výsadbě kávovníků.
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.