Výběrová káva Burundi NEMBA CIMA - anaerobic ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny květin, lesního ovoce, černého čaje a citrusů.
Zpracovatelská stanice Nembia se nachází na severu regionu Kayanza v Burundi. Z této stanice jsme vybrali dvě kávy, které aktuálně můžete najít v naší nabídce. Obě jsou stejné kávové odrůdy, a to Red Bourbon, která byla vypěstována ve výšce 1700 metrů nad mořem. Rozdíl objevíte v použitém zpracování zrnek, tímto způsobem vám chceme dát možnost porovnat anaerobní a suché zpracování. Při anaerobním zpracování byly použity kvasinky Cima dodávající této kávě její jedinečnou chuť, která si nás v pražírně neskutečně podmanila. Na filtr si ji proto připravujeme i vícekrát za den. Chuť citrusů v kombinaci s květy a lesním ovocem nás snad nikdy neomrzí.
- Producent: Nemba
- Oblast: Kayanza
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Odrůda: Red Bourbon
- Sklizeň: 8/2020