Výběrová káva Burundi KIBOKO ze španělské pražírny Cocóra Coffee je charakteristická tóny lískových ořechů, citrusů a medu.
Tato šarže Kiboko pochází z oblasti Kayanza a je stoprocentně dohledatelná, protože jí tento rok zpracoval ve své mycí stanici Shembati producent Salum. Shembati je jedna ze dvou promývacích stanic, které postavil právě producent Salum Ramadhan. Tato středně velká stanice zpracuje kolem 700 tun třešní ročně. Z toho je kolem 5 kontejnerů výběrové kávy. Stanici vede mladík Aime Patric a spolu se Salumem se v poslední době zaměřili na produkci honey a naturální kávy, která není v Burundi tak obvyklá. Stanice vykupuje třešně od okolních malých producentů, kteří díky vzdělávacím programům a podpoře Saluma dostávají za dobře sklizenou úrodu prémiovou cenu. Kromě produkce kávy se Salum Ramadhan angažuje i ve vzdělávání místních farmářů a učí je, jak být soběstačný mimo kávovou sezónu.
- Farma: Salum, Shembati washing station
- Oblast: Mbirizi, Kayanza
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Odrůda: Red Bourbon
- Sklizeň: 2020/21
- Cuppingové scóre: 86+