Výběrová káva Burundi IZUBA z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny ovocného džemu a květin.
Zpracovatelská stanice Izuba se nachází v obci Kababore na severu regionu Kayanza, přímo na hranici mezi Rwandou a Burundi. Izubu řídí Ntama Appolinaire v úzké spolupráci s týmem Raw Material Burundi a zaměstnává 250 sezónních pracovníků v regionu. Oblast Kayanza má vynikající potenciál pro pěstování vysoce kvalitní kávy, mimo jiné díky své poloze v blízkosti národního parku Kibira Forest, což znamená zdravou a bohatou půdu.
Izuba slouží přibližně 1500 zemědělcům na třech kopcích, Kigeri, Ryamukona a Mugoyi. Zaměstnanci stanice experimentují s odděleným pěstováním na jednotlivých kopcích a zkoumají drobné rozdíly v profilu, které jsou způsobeny rozdílnými půdními a klimatickými podmínkami na jednotlivých kopcích. Experimentují také se zpracováním, zpracovávají poměrně velké objemy naturálních a medových káv a některé malé experimentální šarže fermentované v nádržích bez přístupu kyslíku.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.
- Sběr: červen 2021