Dánská pražírna La Cabra přináší tuto kávičku ve spolupráci s Long Miles Project. Najdete v ní svěží ovocnou chuť červeného rybízu a v závěru sladkou chuť typickou pro Burundi a tou je vanilkový rooibos, který založili Ben a Kristy Carlsonovi.
Long Miles Project založili Ben a Kristy Carlsonovi v roce 2013 s cílem zvýšit laťku speciálních káv z Burundi. Projekt spolupracuje s více než 4 500 jednotlivými pěstiteli kávy žijícími v blízkosti tří centrálních promývacích stanic.
Je několik důvodů, proč je produkce speciální kávy v Burundi nesmírně obtížným úkolem, jako třeba politická situace, malá geografická rozloha nebo problémy s exportem. Přes to všechno se však rodině Carlsonových podařilo prosadit se jako výrobci a vývozci trvale lahodné kávy a zároveň zajistit určitou stabilitu života drobných zemědělců, kteří obklopují jejich promývací stanice v severní provincii Kayanza nedaleko hranic se Rwandou.
Gitwe trvale produkuje kávu vynikající kvality, mimo jiné díky bohaté půdě a vysoké nadmořské výšce. Pěstitelé kávy z kopce Gitwe dodávají kávu do stanice Heza společnosti Long Miles Project.Heza leží v nadmořské výšce 1960 m. Z této vysoké nadmořské výšky se také naskýtá působivý výhled na deštný prales Kibira až do Rwandy, který dal stanici její jméno; v jazyce Kirundi znamená totiž "krásné místo".
- Farma: Kayanza
- Sklizeň: Květen 2022
- Nadmořská výška: 1960 m.n.m.