Šťavnatý sladký šálek plný černého rybízu a třešní s tóny kávového ovoce a dochutí tmavého cukru.
Burundi má jako jedna z nejmenších zemí východní Afriky, všechny prvky mladého národa s dávnými tradicemi, které tvoří jeho velmi bohatou kulturu. Spíše než pro svou krásu je známa jako nebezpečná země s divokou přírodní krajinou. Tato oblast má ideální podmínky pro pěstování kávy Arabika Bourbon, čemuž pomáhají vydatné deště a nadmořská výška pohybující se v rozmezí 1500 m až 2000 m.
Od roku 1992 se vláda v Burundi zavázala k privatizaci průmyslu zrušením přímého řízení odvětví kávy. Po liberalizaci a privatizační reformě mnoho pěstitelů kávy založilo družstva okolo zpracovatelských a mycích závodů. Kráse této země to ovšem neubralo. Jejím cílem je zajistit přenos kulturního dědictví, které cítí a prosazuje. Tato ochota a přívětivost obyvatel si nás podmanila.