Další pecka od světoznámého Rafaela Vinhala je na světě! Už jistě tušíte, že se jedná o pořádně povedenou Brazilku, která vás svým chuťovým profilem nadchne. Díky svému experimentálnímu způsobu zpracování v chuti dává prostor vyniknout jedinečnému aroma. Konkrétně se můžete těšit na květinové tóny magnólie a citrónové trávy. O příjemný kontrast se postará aroma citrónových bonbonů. Ochutnejte tuhle šťavnatou pecku i vy!
Seznamte se s farmářem. Společnost Vinhal Estates, rodinný podnik vedený od roku 1988, je oceňovaný v mnoha soutěžích a produkuje velmi kvalitní kávu přímo v srdci státu Minas Gerais v brazilském regionu Cerrado Mineiro. V roce 1988 zasadil pan Zico Vinhal vlastníma rukama do půdy první semínka rodinného podniku, který je dnes známý jako Vinhal Café's Artesanais. Dnes farmu vede dvojice otec a syn Afonso a Rafael. Společně připravili půdu pro produkci vynikajících kávových specialit, včetně tohoto inovativního experimentálního lotu s trojitou fermentací promyté kávy s názvem ML-16. Celá rodina je do kávy velmi zapálená a je hrdá na všechna ocenění, která již získala. Vědí, že jejich produkt vyniká velmi odlišným aroma a chutí. S velkou hrdostí vás tedy zveme k ochutnání a dosvědčení kvality kávy Vinhal!
Celý proces zpracování této kávy začíná mechanickou sklizní. Následně jsou kávové třešně propláchnuty vodou, aby se odstranily ty nedozrálé. Po této proceduře následuje suché aerobní kvašení, které trvá celkem 56 hodin. Kvašení je přerušeno promytím horkou vodou, které následuje druhé promytí za účelem vytvoření tepelného šoku. Pak začíná další etapa kvašení, tentokrát suchá anaerobní fermentace, trvající 196 hodin. Opět následuje promytí horkou vodou a druhé promytí pro vytvoření tepelného šoku. Po tomto oplachu dochází k odsátí a pak k další fázi, anaerobní fermentaci s vodou, která trvá 120 hodin. Po odstředění jsou kávové třešně sušeny na vyvýšených lůžkách po dobu 21 dnů. Tento detailní proces je zárukou vysoké kvality a jedinečné chuti finálního šálku.
- Nadmořská výška: 960 - 1.040 m n. m.
- Farma: Vinhal Estates
- Farmář: Alfonso a Rafael Vinhal