Výběrová káva Brazílie VINHAL COCONUT z české pražírny Rusty Nails Coffee Roasters je charakteristická tóny kokosu, červeného ovoce a makadamových ořechů.
Rafael je velmi pokrokový farmář s absolutně fenomenálním přístupem ke všemu co dělá. Chce produkovat perfektní kafe za pomoci vědy a výzkumu. Proto má také vysokoškolské vzdělání v oboru agronomie.
Výsledkem jeho zápalu je tahle mňamka.
Základem je arabika IBC12, tedy hybrid mezi Villa Sarchí a Timor. Tato nově vyšlechtěná varieta se pyšní perfektní chutí, ale také velice zajímavým výnosem a vysokou odolností proti kávovníkové rzi. Po ručním sběru Rafael fermentoval 30 hodin celé třešně v plastových sudech bez přístupu vzduchu, což kávě dodalo příjemnou šťavnatost. Poté z třešní oloupal slupku a se zbytky dužiny zrnka fermentoval dalších 90 hodin, opět v anaerobním prostředí. Díky tomu získala káva na chuťové čistotě. Aby bylo dílo dokončeno, na závěr zrnka promyl ve vodní lázni a tím kompletně fermentaci zastavil. Pro sušení zvolil tradiční betonové patios.
No a jak tohle kafe chutná? Je to něco, co jsem ještě nikdy v kafi necítil! Chutná jednoznačně jako čerstvé sladké kokosové mléko s nádechem makadamových ořechů, a červeného ovoce. Že nevěříte? No tak jej určitě vyzkoušejte.
- Región: Minas Gerais
- Způsob procesování: promytý experimentální mikrolot
- Nadmořská výška: 980 m n.m.