Pokud jste milovníkem kávy, která v sobě skrývá příjemnou sladkost a bohatý chuťový profil, pak je pro vás tato káva z Brazílie z české pražírny Dos Mundos skvělou volbou. Představte si nápoj, v němž se mísí lahodné tóny čokoládovách brownies doplněných o dotek lískooříškového másla a lesního ovoce. Tato káva je opravdu unikátní, příjemně plná a s dokonalým vyvážením sladkosti, což ji činí ideálním doplňkem k mléčným kávovým specialitám.
Farma Vargem Alegre se nachází na úpatí pohoří Mantiqueira na jihovýchodním pobřeží Brazílie v hornaté oblasti, která je ideální pro pěstování výběrové kávy. Cleverson Daniel da Silva zdědil tuto farmu po svém otci a spolu se svým bratrem Eduardem pokračuje v rodinné tradici pěstování kávy. Rodina Da Silva se věnuje udržitelnému zemědělství a vždy dbá na ochranu životního prostředí. Pro Cleversona a jeho bratra Eduarda je neustálým cílem rozvoj. Postupně rozšiřují svou farmu, experimentují s novými metodami fermentace a zpracování kávy a zdokonalují chuť svých káv. Cleverson říká: "Pro nás je mít partnery v Evropě velmi důležité, protože to umožňuje mnoha lidem ocenit naši práci a vášeň pro kávu. Děkujeme všem, kteří si vychutnávají naše kávy, a můžete si být jisti, že každý den tvrdě pracujeme na zlepšování kvality naší kávy."
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například právě v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1 920 - 2 020 m n. m.