Výběrová káva Brazílie Sitio Taruma od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje meloun, čokoládu a ořechy.
Tělo kávy je středně silné. V chuti dominují čokoládové a ořechové tóny s podtóny acidity zralého ovoce. V chuti můžeme najít i (v závislosti od metody přípravy) pomeranče, žlutý meloun, hrušky, broskve, mléčnou čokoládu a sušené ovoce. Dochuť je sladká a doznívá dlouho.
Kávovníková farma Taruma leží v regionu Mantiqueira. Daniel da Silva se syny a manželkou založili tuto farmu, protože chtěli začít pěstovat jedinečnou výběrovou kávu co možná nejvíce přírodní cestou. Jejich farma je v podstatě prales, kde se kromě kávovníků pěstují i banánovníky a volně tam žije několik druhů zvířat.
Kávovníkové třešně jsou zpracovány suchou metodou, která ale má náznaky mokrého zpracování. Na začátku je selektivní ruční sběr. Po sklizni se třešně umyjí v kádi na mokré zpracování, kde se oddělí defektní zrna od zdravých. Následně se třešně vyberou a dají sušit na betonové plochy. Po vysušení se zelená káva nechává odpočívat 40 dní v dřevěných sudech. Každý sběr praží a chutná osobně Daniel da Silva, který je certifikován Q grader.
OCENĚNÍ:
- 2016 Cup of excellence - 6. místo (90,34 bodů)
- 2017 Brazilian Cup of excellence - 2. místo (93 bodů)