Výběrová káva Brazílie SITIO ALTO SANTA JOANA z irské pražírny SUMO Coffee Roasters je charakteristická tóny sušených fíků, rozinek, červeného jablka, citronu a karamelu.
Farmu Sítio Alto Santa Joana provozuje Arlindo Kuster v obci Alto Santa Joana ve státě Espírito Santo. Kávu na pozemku poprvé pěstoval Arlindův otec Paulo Kuster, který ji pěstoval v malém množství s jinými rostlinami. Arlindo byl nejmladším synem v rodině a vyrůstal jako otcův společník, který se učil pečovat o rostliny i pozemek. Arlindo začal zdokonalovat farmu a své postupy, aby dosáhl lepších výsledků ze svých 15 hektarů kávovníků zavedením nových technik pěstování a odrůd, včetně Catucai 785 a Yellow 2SL. V roce 2020 zřídil zpracovatelskou jednotku a krytou sušicí terasu na výrobu kávy Pulped Natural a od té doby produkuje vysoce kvalitní šarže. Arlindo a jeho žena Marlene jsou stále více nadšeni a odhodláni pečovat o svou farmu a hledat nové způsoby, jak produkovat ještě vyšší kvalitu.
Tato šarže odrůdy Red Catucai prošla zpracováním Pulped Natural. Zpracování Pulped Natural je metoda, při níž se káva nejprve rozvlákní, aby se odstranila vnější slupka a odhalila se ovocná vrstva, avšak bez fáze fermentace, a poté se suší na slunci na vyvýšeném sušícím lůžku nebo na terase, přičemž většina slizu zůstává zachována. Považuje se )a vykazuje vlastnosti) na půl cesty mezi suchým zpracováním (sladkost a tělo) a promytým zpracováním (příjemná acidita), ale přesto nabízí čistší a kvalitnější šálek.
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.
- Sklizeň: říjen 2021