Výběrová káva Brazílie LAGOA TORTA z pražírny Jizba Luhačovice je charakteristická tóny cukrové třtiny, ořechů, karamelu, medu a decentní ovocností třešní a hroznového vína.
Tato káva pozornost chuťových pohárků přitáhne zejména svou dokonale hladivou sametovostí. Kyselinka se v ní objevuje minimálně. Sladkost u ní hraje hlavní roli, a to ve své nejčistší a nejdůstojnější podobě. Konkrétně v ní můžeme hledat tóny karamelu, ořechů a medu. Antonio Francisquini vlastní několik kávových farem. Se svými devadesáti milióny kávovníků patří mezi největší producenty v Brazílii. Běžně se jeho produkce pohybuje mezi pěti sty a sedmi sty tisíci šedesátikilových pytlů. V současnosti je díky bohatým zkušenostem považován v kávové kultuře za kávového barona 21. století. Pro jeho znalosti, produktivitu a kvalitu v oboru jej Brazilci dokonce přezdívají “Rei de Café” - tedy “Král kávy”.
Jeho farmy najdeme ve státech Minas Gerais a Bahia. Pěstování kávy se věnoval také v jižní oblasti Brazílie - státě Parana - avšak kvůli extrémně složitým podmínkám na pěstování se zde rozhodl od kávy upustit.
- Region: Araxa, Minas Gerais
- Farma: Agricola Lagoa Torta
- Farmář: Antonio Francisquini Baptista
- Partner: Kavaz Brazil
- Nadmořská výška: 910 m.n.m.
- Cuppingové skóre: 87