Provoněná anaerobní Brazílie? Zní to šíleně, ale v Candycanu neříkají "káva jako cukrátko" jen tak pro nic za nic. Tahle anaerobní dobrota vás uchvátí bohatou sladkou chutí papáji, aromatem Agricole rumu a karamelkovým ocáskem.
Jaguara je farma, se kterou Nordic Approach za posledních 5 let spolupráce vybudoval silné partnerství. Farmu vlastní a provozuje Andre Luiz Garcia a jeho žena Natalia Moreira. Tento nese jméno druhorozeného syna Gaela, který se narodil v roce 2021. Na farmě Jaguara věnují velkou pozornost udržitelným postupům, životnímu prostředí a sociálním výhodám pro své zaměstnance. V roce 2015 zmapovali potenciál kvality a nyní investují do vylepšení produkce. Všechny kávy jsou zpracovány naturálním způsobem a sbírané částečně ručně a částečně strojově. Sušení probíhá klasicky na cementové terase, ale i nově na vyvýšených afrických postelích. Jejich úsilí vyplácí a každoročně se odráží v lepší kvalitě vyprodukované kávy.
Jedná se o kávu která je zpracovaná anaerobním naturálním způsobem. Třešně se fermentují bez přístupu kyslíku v uzavřeném prostředí po dobu 46 hodin před tím než jsou usušeny a dále zpracovány. Anaerobní zpracování je v posledních letech na vzestupu, ale pro brazilskou kávu je to stále velmi netradiční (experimentální) zpracování, které posouvá chuťový profil brazilské kávy zase o kus dále.
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.