Výběrová káva Brazílie FLORENTINO MENEGUETTI ze španělské pražírny Right Side Coffee je charakteristická tóny meruněk, manga a pomela s aroma černého rybízu.
Pan Florentino Meneguetti (65 let), jeho žena Lourdes Zulcom Meneguetti (60 let) a jejich děti Fernanda, Fabiana, Alex a Maira jsou hrdí na to, že jsou producenty speciální kávy. Sklizeň začíná v květnu, kdy teploty dosahují kolem 5 stupňů Celsia, až do prosince, kdy teploty vzrostou až na 35 stupňů Celsia, což celou rodinnou práci ještě více zhodnocuje, protože se všichni podílejí na výrobě lepší kávy i při tolika klimatických výkyvech. To vše je možné jen díky 40 hektarům Atlantického lesa, který obklopuje celý pozemek a dělá ze Sítio Rancho Dantas jedinečné místo.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci. V některých zemích okolní teploty, vlhkost vzduchu nebo nedostatek slunce nedovolují sušení dokončit venku, a tak jsou používané mechanické sušičky – secadora.
- Nadmořská výška: 900 m n. m.