Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
80%
4 z 5 uživatelů
GM ověřený zákazník Zobrazit originál 27. Říjen
Nedoporučuje produkt
250g
Velmi dobrá káva v původu, z pozemku, který Barn vlastní v majetku Daterra.
Přirozený proces s příjemným výsledkem.
Pokud se mele na jemnější straně, lépe s rychlejšími filtry a nízkou teplotou vody.
Je pro mě těžké uvařit dobrý šálek. Velké množství plev v pytli, fazole při mletí produkují mnoho jemných částic.
Namelte ji na středně jemné a ucpe váš filtr, což bude mít za následek příliš extrahovaný, ponurý nápoj. Namelte ho hruběji a bude tenký a plochý...
Musíte trochu experimentovat, abyste dosáhli vyváženého šálku.
Recept
Způsob přípravy: flat brewer (Orea V3), recept na malý šálek.
Káva (g): 12
Voda (g): 200
Teplota vody: 88-90
Mlýnek (nastavení): středně jemný
Postup: 4 polévání x 50 g každých 30 sekund. Nemůžeš se pokazit.
Tillmann Zobrazit originál 3. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Jsou přítomny nugátové tóny
Moje první káva Aramosa s nízkým obsahem kafe. Rozhodně cítím, že je to low-caf
Skvělá alternativa k (ethylacetát) bez kofeinu, které všechny chutnají podobně a mají křehké fazole
Spousta plev v pytli. Pokud jsem to nesfoukl, můj výstřel měl papírovou chuť
Recept
Způsob přípravy: Espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 40
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Simona Poulová ověřený zákazník 8. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Krásně plné tělo,lehoučká Brazilka,potěšila
Na espresso je podle mě až moc aciditní,pokud máte rádi mléčné nápoje a ovocnější kávy,tak bych do ní,ale určitě šla.
Gabriel 28. Duben
Doporučuje produkt
250g
výborná low caf Brazílie na filtr s oříšky a kakaem
Recept
Aeropress, káva 65 g / l, voda 92 stupňů Celsia, po 2 min stačit.
Jiří ověřený zákazník 4. Únor
Doporučuje produkt
250g
Chuťově perfektní, ale měl bych menší výhrady k chuťovému profilu.
Z té: mléčné čokolády, pekanových ořechů a tropického ovoce .. bych dodal, že hlavně to poslední. Zbytek spíš tak náznak. Nicméně chutná skvěle, takže jen tak rýpu.
Více mi chutná u této kávy filtr, ale espresso jde též. Praženo je to plus mínus na střed, trošku světlejší, takže to může chtít pro espresso umlít lehce jemněji, či zvýšit dávku.
Spíše varování. Kofeinu to má pořád docela dost, takže jako káva před spaním to sice jde, ale decaf to fakt není. Laurina sice má jen cca 1/2 kofeinu co průměrná arabika, ale zato ho uvolňuje takovým pozvolným způsobem. Jinak řečeno kofeinový nástřel se nekoná, ale zato můžete být lehce nabuzeni spíš tak kontinuálně. Aramosa netuším, ale neb to funguje přesně jako čistě Laurina co sem měl před nějakou dobou tak to asi bude podobné. Z hlediska množství kofeinu má Aramosa též cca 1/2 co arabika.