Výběrová káva Brazílie Daterra z dánské pražírny Coffee Collective je u naturálně zpracované metody charakteristická tóny lískových oříšků, karamelu a vanilky a u anaerobní metody je charakteristická vůní kandovaného ovoce, ananasu a hořké čokolády.
Balení dvou Brazílií od Coffee Collective je tu. Nachází se zde dvě Brazílie, kde jedna je zpracovaná naturální metodou a jedna anaerobní.
Daterra je rozsáhlá farma v Cerradu v Brazílii. Jejich hlavním zaměřením je udržitelnost a kvalita s experimentálním přístupem. Farmu vlastní a provozuje Luis N. Pascoal a existuje již více než 30 let.
V roce 2014 nám majitel brazilské kávové farmy Daterra, Luis N. Pascoal, nabídl kooperativní provozování pozemku na jejich farmě. To by byla konstelace založená na našich znalostech o udržitelném pěstování kávy a teoriích ekologie a jejich praktických zkušenostech v pěstování kávy. Dohodli jsme se na dlouhodobé spolupráci s cílem prozkoumat, jak pěstovat kávu hlavně na udržitelných postupech.
- Nadmořská výška: 1150 m.n.m.
- Farmář: Luis N. Pascoal
- Farma: Daterra