Milovníci sladčích a komplexnějších káv zbystřete, česká pražírna Rusty Nails totiž přichází s ne tak docela obvyklou kávičkou z Brazílie. V šálku na vás pak čeká sladká a lehce kyselá chuť karamboly, sladkokyselá chuť guavy a jemná a krémová chuť vlašských ořechů.
Produkce na farmě Rancho Grande začala roku 1933, kdy Aneite Reis zasadil kávu na 5 hektarech půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio (Fafa). Na farmě se nepěstuje pouze káva, ale také zde chovají zemědělská zvířata, především krávy. Farma je proto známá i pro svou produkci mléka a hovězího masa. Rancho Grande se snaží o kvalitní produkci, která zajišťuje jejich zaměstnancům lepší životní podmínky včetně bydlení. Za zmínku stojí také nemalé investice dovybavení farmy. Například moderní sušící boxy, které zajišťují lepší sušení celé produkce.
Při výrobě této kávy se používá semi-karbonická macerace, která je inspirována technikou výroby vína z Beaujolais. Během procesu fermentace se uvolňuje CO2 a vyšší hustota CO2 vytlačuje kyslík uvnitř nádrže. Víko nádrže je opatřeno uzavíracím ventilem, který umožňuje únik kyslíku, ale blokuje jeho návrat - v určitém okamžiku se prostředí stává anaerobním. Metoda se nazývá "semi-karbonická", protože fermentace začíná za přítomnosti kyslíku, ale nakonec se prostředí stane anaerobním a dochází k maceraci, protože váha třešní nahoře v nádrži drtí třešně na dně. Takovéto experimentální zpracování zvyšuje komplexnost kyselosti a zároveň i sladkost kávy.