Slaďoučká brazilka od La Cabra s bohatou chutí hořké čokolády a pražených mandlí, protkaný svěží mandarinkovou kyselinkou.
Rodina Benedita Aparecida Inácia se vždy zabývala pěstováním kávy, ale Benedito se přestěhoval z rodinné farmy v Paraná do Cerrado Mineiro s cílem založit vlastní podnik. Na začátku 90. let, kdy se produkce kávy v Cerrrado začala zrychlovat, získal malý pozemek. Zpočátku obsluhoval zemědělské stroje a pronajímal půdu jiným zemědělcům, aby získal zkušenosti a našetřil peníze na založení vlastní farmy. Nakonec se mu v roce 2013 podařilo převzít farmu a nyní získává většinu příjmů prodejem úrody kávy.
Benedito pěstuje 18 hektarů kávy Catuai na 25 hektarech půdy na kuželu spící sopky Chapadão de Ferro, což znamená vysokou nadmořskou výšku a velmi úrodnou sopečnou půdu. Tato kombinace faktorů znamená pomalý vývoj a výživu třešní, které se sklízejí o měsíc až dva později než ve zbytku regionu.
Během uplynulých let se Benedito a jeho rodina věnovali kvalitě. Jeho syn Rafael Inácio vystudoval agronomii a připojil se k týmu na farmě, čímž získal další zkušenosti a znalosti. Rozhodli se zaměřit na odrůdu Catuai z mnoha důvodů, včetně její velmi vysoké kvality. Její trpasličí vzrůst také znamená, že se lépe sklízí a může být vysazena velmi blízko sebe. Tato várka kávy Red Catuai prošla přírodním zpracováním, sušením přímo na betonové terase rodiny Inácio.
- Farmář: Benedito Inácio
- Nadmořská výška: 1200 m.n.m.
- Sklizeň: Srpen 2022