Výběrová káva Brazílie CHAPADÃO DE FERRO z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny čokolády, para ořechů a jahodového džemu.
Oblast Cerrado Mineiro je součástí státu Minas Gerais v jihovýchodní Brazílii. 4500 producentů v regionu Cerrado ročně vyprodukuje 6 milionů pytlů kávy. Rodina Fornaro jsou potomci italských přistěhovalců do Brazílie. Jedná se o producenty třetí generaci kávy, kteří vlastní farmy v několika menších městech v oblasti Cerrado Mineiro. Ernesto Fornaro, jeho syn Edenilson a vnučka Patricia společně pěstují kávu a využívají těch nejlepších zkušeností, které si předávají z generace na generaci. Fornaros byl první, který se přestěhoval do Brazílie a mnoho let se věnoval pěstování cukrové třtiny a hroznů ve státě Sao Paolo. Poté se v 70. letech přestěhoval do Cerrada, kde začal pěstovat kávu. Farma Santa Rita má asi 37 hektarů osázených kávou a Catuai je primární odrůda, která se zde pěstuje, spolu s některými druhy Mundo Novo a Topazio. Santa Rita se nachází hned vedle kráteru sopky Chapadao de Ferro, což znamená vyšší nadmořskou výšku a úrodné sopečné půdy. To vede k pomalejšímu zrání třešní, obvykle sklízených o 1-2 měsíce později než v okolních oblastech.
- Farma: The Fornaro Family
- Oblast: Cerrado Mineiro
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1200 m n.m.
- Odrůda: Catuai
- Sklizeň: Srpen 2020