Výběrová káva Bolívie JUAN MAMANI ze slovenské pražírny Mlsnacava je charakteristická tóny ananasu, pomeranče a karamelu.
Tuto kávu zpracoval dynamický tým Juany a Juana Carlose Mamaniových, rodiny proslulé v celém regionu pěstováním kávy a vlivem, který mají na produkci výběrové kávy ve své komunitě. Juana Mamani je první generací pěstitelů kávy. Svou šesti-hektarovou kávovou farmu koupila v pouhých 16 letech poté, co pět let pracovala nedaleko na farmě své sestry - dost dlouho na to, aby si našetřila na koupi vlastního pozemku. Ve svých 23 letech získala druhé místo na soutěži Cup of Excellence v Bolívii v roce 2007 s výsledkem 90,78 bodu.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1300 m n. m.