Výběrovka až z Bali? Rozhodně jo! Užij si taky jedinečnou příležitost ochutnat tuhle šťavnatou naturálku. V chuti najdeš banana bread, agávový sirup a vše krásně doplňuje žlutý meloun. Kávičku si nejlépe vychutnáte na espressu.
Tato konkrétní šarže pochází z ostrova Bali a zpracovává ji skupina KARANA GLOBAL, zpracovatel indonéské výběrové kávy. Začínali jako zpracovatelé mikrolotů z kávových plantáží Kintamani a Tabanan a nyní spolupracují a pomáhají při provozu těchto plantáží v Kintamani. Školí a zaměstnávají místní lidi, kteří každoročně přispívají na projekty zaměřené na vzdělávání komunity a dopad na životní prostředí. Společnost Karana Global je jedním z místních lídrů v oblasti technik fermentace kávy a nedílnou součástí růstu a vývoje společnosti CATUR Coffee, protože spolupracují a vzájemně si předávají nápady na další vylepšení produktu.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n. m.