Výběrová káva Kolumbie EL PUENTE - TROPIC z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny zralého tropického ovoce, karamelem a kapkou rumu.
Tohle je káva, kterou jsme všichni potřebovali - a konečně ji máme. Kvarteto jsme uzavřeli tropicky ovocnou Kolumbií. Řada SIĘ PRZELEWA je určena pro jednoduché situace. Káva nevyžaduje pečlivé počítání kliknutí, bude dobrá, můžete ji bez výčitek nasypat do kávovaru.
Vysočina v oblasti Cauca je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.