Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Tim Wendelboe Magic Champion Espresso set - od mistra světa

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Tim Wendelboe
Země původu
Honduras výběrová káva Honduras
Region
Chinacla
Odrůda
Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Bylinky, Hořká čokoláda, Sušené ovoce
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Honduras Caballero Catuai z pražírny Tim Wendelboe je jako cesta do tajemné zahrady chutí. Každý doušek přináší svěží nádech bylinek, který se prolíná s hlubokou hořkostí kvalitní čokolády a jemnými tóny sušeného ovoce. Tato káva nabízí harmonii, kde se přírodní a sladké tóny setkávají v dokonalém tanci, přičemž zanechává na patře dlouhotrvající a nezapomenutelný dojem.

Marysabel a Moises Caballero pěstují mnoho kávy odrůdy Catuaí, ale každá várka se zpracovává různými způsoby – sušením na terasách, v mechanických sušičkách nebo na vyvýšených postelích ve stínu. Ve spolupráci s nimi pražírna postupně vyvinula protokol na oddělování, zpracování a zejména sušení a skladování kávy, kterou od nich nakupují. Všechny jimi vybrané várky jsou sušeny na vyvýšených postelích ve stínu a ručně tříděny s maximální péčí, což výrazně zlepšuje jejich chuť a prodlužuje čerstvost. Díky tomu zjistili, že káva sušená ve stínu zůstává déle čerstvá a má čistší chuť než káva sušená na terasách nebo mechanicky. Caballerovi následně přijali některé z těchto principů a zlepšili tak kvalitu i trvanlivost svých mechanicky sušených káv.

Zralé kávové třešně jsou ručně sbírány a tříděny místními sběrači, kteří oddělují zralé od nezralých. Třešně jsou odpoledne zbaveny dužiny, fermentovány přes noc a následně omyty čistou vodou, aby se odstranila zbývající slizovitá vrstva a oddělila méně kvalitní zrna. Káva je poté pomalu sušena na vyvýšených postelích ve stínu u domu Marysabel a Moisese v Marcale, kde je klima sušší. Po sušení se zrna skladují v hermetických pytlích, balí do vakuových obalů a odesílají do Norska.

  • Producent: Marysabel Caballero & Moises Herrera
  • Sklizeň: leden - únor 2024
Pražírna
Tim Wendelboe
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Ibišek, Rebarbora, Šípek
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Tim Wendelboe přináší do vašeho šálku novou keňskou kávičku GACHATHA, které vás okouzlí svou intenzivní a výraznou ovocnou chutí. Tato káva z Nyeri, jedné z nejznámějších oblastí pro pěstování výběrové kávy v Keni, se vyznačuje svěží kyselostí a jedinečným chuťovým profilem, ve kterém dominují tóny šípků, ibišku a rebarbory. Gachatha je ideální volbou pro milovníky espressa, kteří hledají komplexní a dynamickou chuťovou zkušenost.

Kávová zrna vybrána pro GACHATHA pocházejí od několika stovek drobných farmářů, kteří dodávají své čerstvé kávové třešně do Gachatha mokrého mlýna, což je zpracovatelská stanice v Nyeri. Tento mlýn je proslulý svou vysokou kvalitou zpracování a intenzivní péčí o kvalitu kávy. Farmáři v této oblasti tradičně pěstují známé keňské odrůdy SL28 a SL34, které jsou ceněné pro své čisté a ovocné chutě. V posledních letech však začali vysazovat i nové hybridní odrůdy jako Ruiru 11 a Batian, které přispívají k ještě větší rozmanitosti chutí. Káva z Gachatha tak v sobě spojuje tradiční keňské chutě s moderními pěstitelskými postupy, což se projevuje v jejím jedinečném chuťovém profilu.

Po ručním sběru třešní jsou třešně důkladně tříděny a pouze ty nejlepší jsou vybrány pro další zpracování. Třešně jsou následně odpeckovány pomocí starého Aagard disku, který třídí zrna podle hustoty. Fermentace probíhá v suchém prostředí po dobu 12 až 16 hodin, následně je káva promyta a znovu tříděna podle hustoty. Sušení probíhá na vyvýšených sušících postelích, kde je zajištěno rovnoměrné sušení a ochrana před přehřátím nebo kondenzací. Tento precizní proces zajišťuje, že káva dosáhne optimální vlhkosti 10-12 % a je připravena k dalšímu zpracování a exportu, aby si milovníci kávy mohli vychutnat její jedinečný chuťový profil.

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice