Výběrová káva Etiopie BIRBISA ze slovenské pražírny Mlsnacava je charakteristická ovocnými tóny borůvek, jahod a malin.
Birbirsa je členem svazu zemědělců Kata Muduga, který sídlí v Agaro, 45 km od Jimma, největšího města v regionu Oromia. Kata Muduga spolupracuje se zemědělci v pěti okresech - Goma, Gera,Gumai, Setema a Sigimo. Tato naturálně zpracovaná káva nabízí nekonečnou ovocnou chuť a příjemné aroma, které potěší vaše chuťové pohárky.
Při naturální metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
Nadmořská výška: 2.000 – 2.100 m n.m.