V kapitole káva začínáme novou sérii s Gwilymem Daviesem o pravdivých a vymyšlených mýtech o kávě. Přečtete si také, do jaké míry jeho myšlenky pronikají do speciality coffee bubliny zkoumáním kávy na cuppingovém stole. Podíváte se s námi jak se Čína dostává do povědomí světa výběrové kávy a spolu s Adrianem Krišákem se ponoříme do pokračování témata vody, tentokrát zaměřenou na téma změkčovače a jeho vlivu na výslednou chuť kávy.
V kapitole svět antropolog a historik z bostonské univerzity přehodnocuje svůj výzkum v knihách, které píše poprvé, kdy navštívil Geisha kávové farmy v Panamě; kávový milovník nás zas zavede přes Tel-Aviv a jeho kávovou scénu či jedinečnou historii, která vedla k dnešnímu stavu.
Také přinášíme report z AeroPress šampionátů, které jsme v říjnu organizovali na Slovensku a v Čechách. Pojďte si spolu s námi připravit vítězné recepty!