Zrnková káva Kolumbie Sierra Nevada z pražírny Fair Bio vyniká charakteristikou hořké čokolády, smetany a třtinového cukru.
Káva odrůd Caturra, Colombia, Típica a Castillo je pěstovaná v nadmořské výšce od 1000 – 1700 m. n. m., při teplotách mezi 18 – 26 stupňů. Je zpracovávaná promytou metodou a sušená přímo na slunci. Sklizeň probíhá od září do března.
Asociaci/družstvo ASOANEI tvoří domorodí a další malí pěstitelé/producenti kávy z oblasti Sierra Nevada de Santa Marta a Serrania del Perija. Byla založena roku 1996 a je tvořena více než 800 domorodými rodinami, patřícími ke čtyřem etnikům – Arhuacos, Koguis, Wiwas a Kankuamos, kteří spolu s malými farmáři sdílí celostní pohled na lesy, řeky, hory a ochranu zvířat. Skrze ochranu přírodních zdrojů se zasazují o zlepšení života a zachování dědictví předků. Produkce a prodej kávy se tak děje v kontextu harmonie a respektu k Matce Zemi a umožňuje nabízet kávu excelentní kvality do celého světa.