Vítej Mzungu!
Ty nejlepší chutě Ugandy ověnčené vítězstvím. 🏅 Italští Gardelli Coffee se rozhodli podělit s kávomily o unikátní soutěžní kávu a rozhodně je opět o co stát. U kávy Uganda MZUNGU PROJECT na vás v chuti čekají třešně, hořká čokoláda, ostružiny a sušené švestky.
Farmář
V oblasti okolo vodopádů Sipi pěstuje tuhle vytříbenou kávu v téměř dvou kilometrech nad mořem farmář Francis. Zpočátku měl pro Italské nadšence vyhrazený jen malý lot, teď jde na tuhle speciálku celá jeho produkce. 🍃 O distribuci se stará přítel kavárníků Dison, v Gardelli tak mají pod kontrolou každý článek produkce od stromu až do šálku. Třešně ceněné odrůdy SL28 jdou po ručním sběru na postele, kde jsou zpracované specifickou (a tajnou) naturální metodou typickou pro Ugandu. 🇺🇬
Zpracování
Speciální naturální zpracování v kávových zrnech krásně rozvine intenzivní sladkou chuť a kombinaci čokoládových a ovocných tónů. 🍫 Do šálků se vám tak dostane všech 91 bodů toho nejlepšího z této africké země.
Extra info
- Farmář: Francis Kipsang
- Sběr: Listopad 20 - Leden 21
- V pražírně od: Září 2021
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.000 m.n.m.
- Série: Competition
Recept
Jak bývá u speciálních edic tohoto typu zvykem, pražírna pro jejich přípravu vytvořila speciální recept. 🌡️ Jak vymáčknout z Ugandy Mzungu i tu nejposlednější kapku chuti se dozvíte tady.