Tahle upřímná Uganda je skvělým mixem všeho dobrého, co na výběrové kávě milujeme! Zemitější kávička s tóny černého rybízu a šťavnatého tropického ovoce s květinovým aroma nadchne všechny milovníky plnějších káv.
Mycí stanici Bulambuli provozuje Ben Mukhone. Jako místní majitel pozemku poskytl prostor pro stanici. Má také na starosti každodenní provoz, rozvíjí dodavatelský řetězec třešní a udržuje vztahy s drobnými pěstiteli. Finanční prostředky pro stanici poskytl vývozce Ibero. Financovali stavbu mycí stanice, financují také nákup třešní, přičemž se na nákupu podílí tým přímo v terénu. Zavedli protokoly o sledovatelnosti a řídí mletí, třídění, pytlování a samozřejmě vývoz.
Tato šarže je naturálně zpracovaná, takže byla sušena v sušárně vzdálené asi hodinu cesty od stanice vedle města Mbale. Sušení trvá 15 až 20 dní a vyžaduje pravidelnou pozornost a údržbu. Káva se suší na smíšených záhonech ve stínu a na přímém slunci. Třešně se často přesouvají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. V nejteplejších částech dne je také třeba je přesunout do stínu a na noc je přikrýt, aby byly chráněny před vlhkostí.
- Nadmořská výška: 1.800 - 2.100 m n. m.