Výběrová káva Tanzanie Ruanda z pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tóny červeného pomeranče, švestek a kakaa.
Tato tanzanská směs obsahuje pouze bobule, které vznikly přirozenou mutací. V kávové třešni se místo dvou zrn tvoří pouze jedno zrno ve tvaru perly.
Tento plně promytý lot je směsí ze 3 různých odrůd - Bourbon, Kent a Typica. Kávu pěstují drobní zemědělci v okrese Mbozi v regionu Songwe v jižní Tanzanii. Každý farmář obhospodařuje v průměru 1 až 2 hektary půdy. Kávové třešně se shromažďují na družstevních mycích stanicích, poté se selektivně ručně sbírají a následně drtí na ekologickém lisu. Poté se zrna fermentují nasucho a následně se promyjí v čisté vodě. Poté se káva ukládá na vyvýšená lůžka, kde se suší přibližně 14 dní. Během této doby se zrna často shrabují, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Po skončení sušení se zelené fazole třídí podle velikosti a tvaru. V této fázi zpracování se oddělí zrna od zbytků třešní. Díky specifické velikosti a tvaru propadnou nejmenším sítem a oddělí se od ostatních zrnek.
- Producent: Agricultural Marketing Cooperative Society (AMCO)
- Nadmořská výška: 1700 m.n.m.
- Sklizeň: říjen - listopad 2020