Již profláknutá záležitost SWEETSHOP ESPRESSO blend z britské pražírny Square Mile na další sezónu znovu proměnila svou podobu. Tentokrát na vás v balíčku téhle výběrovky čeká blend oblíbené Rwandy Gitesi (34 %) a Keni Kiungu (66 %), kterou si možná pamatujete z minulého blendu. Jako vždy je kávička bombasticky sladká a šílená. Tentokrát plná ovocných tónů zralých bobulí, lesního ovoce, sladkého džemu a medu.
Hlavní myšlenka espresso směsi Sweetshop je jednoduchá: spojit sladkou kávu s charakterem a vytvořit zábavné, divoce komplexní espresso s ovocným nádechem.
Rwanda GITESI
Kávička pochází ze soukromá zpracovatelské stanice, kterou vlastní a provozuje tým otce a syna Alexise a Aimeho Gahiziových. Společnost Gitesi, která zpracovává kávu od roku 2006, má pevné vazby na místní zemědělce a komunitu, neboť do stanice dodává třešně více než 1 800 pěstitelů kávy. Kromě přímé platby za třešně nabízí po skončení sklizňové sezóny bonusy na základě výkonnosti šarže.
- Metoda zpracování: suchá (naturální)
- Producent: Gitesi
Keňa KIUNGU
Někteří z vás si možná vzpomenou na kávu Kiungu z minulé sezóny. Nachází se východně od středokeňských stálic, jako je např. Nyeri a Kirinyaga, Embu zažívá dvouletý produkční cyklus.
- Metoda zpracování: promytá
- Zpracovatelská stanice: Kathima Factory