Tohle kafe vás zvedne ze židle! Rwandská káva s tóny kyselého granátového jablka, která se v ústech rozplývá jako jogurt. Překvapením jsou potom ovocné tóny hroznů a červených bobulí. Nenechte si ji ujít!
Nyungwe Forest je jedním z nejstarších deštných pralesů v Africe. V roce 2004 byl vyhlášen národním parkem — nejvyšší stupeň ochrany přírody v zemi. Les je domovem mnoha druhů primátů včetně endemické L'Hoestovy opice, která se vyskytuje v Albertínské příkopové propadlině.
Na východě národního parku se nachází mycí stanice Kibirizi, kterou využívá 1 130 zemědělců. Promývací stanici provozuje od roku 2021 společnost RWACOF (Sucafina Rwanda). Sucafina Rwanda poskytuje školení v oblasti správné zemědělské praxe a udržitelného hospodaření na zemědělské půdě. Pomáhá také zemědělcům získat certifikáty RFA/UTZ (udržilnost produkce) a 4C (socio-ekonomické podmínky).
Sucafina Rwanda, ve spolupráci s London School of Economics, podporuje farmáře školením v oblasti správné zemědělské praxe a přístupem k půjčkám, zemědělským vstupům a zemědělským službám. Nová iniciativa zaměřená na zdraví půdy využívá údaje z půdních analýz, které Sucafina Rwanda shromáždila, k identifikaci farem, kde je půda příliš kyselá. Těmto zemědělcům je distribuováno vápno spolu se vzděláváním o jeho aplikaci, které pomáhá zlepšit kvalitu půdy. Společnost dále poskytuje svým farmářům sazenice, zaměrují se na otázky rovnosti žen a mužů, podporují ženská družstva tak, že jim usnadňují přístup k půdě, nebo nabízejí školení v oblasti finanční gramotnosti apod.
Třešně sbírají ručně a následně je dopravují do stanice kde probíhá podrobné třídění. Třídí se nejen třešně s defektem, ale také třešně, které nejsou dostatečně zralé, nebo naopak přezrálé. Následuje proces depulpace, kdy jsou zrna zbavena slupky a dužiny. Zelená zrnka se rozprostřou na vyvýšená lůže, kde jsou sušena 16-21 dní. Káva se shrabuje a převrací každých třicet minut, aby bylo dosaženo optimálního podílu vlhkosti a zamezeno nežádoucího působení mikroorganismů.
- Nadmořská výška: 1 750 m n. m.