Výběrová káva Rwanda KOPAKAKI z české pražírny Nordbeans je charakteristická tóny marcipánu, smetany a rozinek.
Kooperativu Kopakaki-Duteguere založili pěstitelé, žijící v okrese Karongi nedaleko jezera Kivu. Náš mikrolot pochází z rukou 18 farmářů z oblasti vesnice Gitega a na africké poměry se tak jedná o skutečně transparentní kávu. Farmáři pečlivě sklízí ze zhruba 100 - 150 kávovníků. Čerstvé třešně jsou fermentovány 10-12 hodin na vzduchu, následně se po promytí suší 10 – 15 dní na vyvýšených postelích. K vám do šálku se nyní dostává sladká káva s lahodným profilem marcipánu, smetany a rozinek.
- Partner: Per Nordby
- Oblast: Karongi, Západní provincie
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1850 m n.m.
- Odrůda: Bourbon