Parádní ovocná jízda, která vás určitě dostane. Nechte se unést touto lahodnou kávou od Grounded Coffee. Lahodná anaerobka, která je vhodná pro každého labužníka. V chuti najdete hroznové víno a čerstvě natrhané lesní ovoce.
Přes tragédie genocidy a občanské války, které otřásly světem v roce 1994, je Rwanda neuvěřitelně krásným a kulturně bohatým národem, který mimo jiné produkuje výjimečně dobrou kávu. Rwanda je požehnaná ideálními podmínkami pro pěstování kávy, které zahrnují vysokou nadmořskou výšku, pravidelné srážky, vulkanickou půdu s dobrou organickou strukturou a hojnost kávovníků Bourbon. Drtivou většinu rwandské kávy produkují drobní zemědělci, kteří často nemají o moc větší farmu než jen jeden hektar na rodinu.
Jedná se o naturální anaerobní kávu. Vybrané a kvalitativně schválené třešně byly vloženy do čisté nádoby, zcela uzavřeny a uchovávány uvnitř nádoby bez cirkulace vzduchu po dobu 120 hodin. Poté se nádoba otevřela, počkalo se 6 hodin a pak se káva dala na otevřené slunce, na sušící stoly. Káva byla poté pečlivě vysušena, opětovným tříděním, a po 79 dnech byla vlhkost zelené kávy 11,2 %. Pergamen se nechal 39 dní odpočívat před suchým mletím.
Bourbon je nejznámější z odrůd odvozených od Bourbonu. Jedná se o vysokou odrůdu, která se vyznačuje relativně nízkou produkcí, náchylností k hlavním chorobám a vynikající kvalitou šálků. Francouzští misionáři přivezli odrůdu Bourbon z Jemenu na ostrov Bourbon (dnes Réunion) – a dali jí tak dnešní název – na počátku 17. století. Až do poloviny 19. století Bourbon ostrov neopustil. Od poloviny 19. století se však tato odrůda rozšířila do nových částí světa, protože misionáři se snažili prosadit v Africe a Americe.
- Nadmořská výška: 1550 - 1835 m n. m.