Výběrová káva Rwanda BWENDA z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická tony pomeranče, brusinek, rebarbory a citronu.
Majitel Bwendy, Bernard Uwitije, je rodák z jižní Rwandy, okres Nyamagabe. Je to jeho třetí mycí stanice, kterou postavil v roce 2018. Bylo to poté, co si uvědomil, že skupina farmářů, kteří byli trochu izolovaní, neměla bližší mycí stanici, která by zpracovávala jejich třešně na vysoce kvalitní kávu. Fermentace probíhá v tancích přes noc, dokud sliz není připraven k promytí. Poté káva prochází třídicími kanály, než je převezená na vyvýšené postele a sušená po dobu 10 - 14 dní.
- Producent: Několik drobných farmářů
- Oblast: Nyamagabe
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Odrůda: Red Bourbon
- Sklizeň: Červenec 2019
- Cuppingové skóre: 89