Výběrová káva Peru SAN JOSE LOURDES z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny granátového jablka a mandarinek.
Kávy z Peru mají skvělý potencionál a předpoklady k tomu, aby chutnaly skvěle! Vysoká nadmořská výška dohromady s kvalitními odrůdami a pokrokovým smýšlením farmářů, kteří se snaží o udržitelnost a organické pěstování nám dává skvěle chutnající kávu, která díky promytému zpracování chutná svěže a čistě!
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n.m.